Грипът: без  дефицит
Грипът: без дефицит / netinfo

В казанлъшките аптеки  няма дефицит на санитарни маски и противогрипни препарати, установи проверка на Дарик радио. Временният дефицит на различни прахообразни аналгетици бързо се покрива, а за по-заможните  клиенти не е непосилно да се намери и специалния противогрипен препарат срещу вируса на свинския грип - тамифлу. Цената му варира между 33 и 36 лева, а  под друга форма стига и до 48 лева. Санитарни маски могат да се намерят, макар не и във всяка аптека.

 Въпреки сериознита тревога от разпространението на грипа, повечето хора предпочитат да го изкарат на крака, вместо да вземат болнични, освен в най- сериозните случаи.

Още в началото на седмицата заради високия  брой  отсъстващи ученици в много казанлъшки училища на практика бе обявена грипна  ваканция. До понеделник 9-ти ноември включително няма учебни занятия  и за първолаците от ОУ "Мати Болгария".

Пред "Дарик" медици, запознати с разпространението на вируса в района и страната изразиха опасения, че ако сега ситуацията се овлядава сравнително по-лесно, то сериозната опасност може да настъпи през януари, ако  вирусът на свинския грип мутира.