Гражданското общество може да участва в работата на институциите
Гражданското общество може да участва в работата на институциите / netinfo

Гражданското общество в България трябва да участва активно  в  работата на българските институции, които изготвят  позицията на страната ни по политиките на Европейския съюз. Това  заяви в Стара Загора Лъчезар Богданов от „Индъстри Уоч Груп". Изследователската компания е един от изпълнителите на проект,  насочен към подобряване на взаимодействието  между гражданското общество и държавната администрация.  

Целта на проекта е да запознае гражданското общество с възможностите за включване  в  различните етапи от работата на българските институции.

Според  Лъчезар Богданов един от основните проблеми във връзката местна власт - неправителствен сектор е, че все още не се осъзнава напълно  нуждата от сътрудничеството на гражданското общество като пълноправен партньор. Друг  проблем е липсата на комуникация между двата сектора.

Лъчезар Богданов присъства на семинар на тема „Участие на гражданското общество при формиране на националните позиции на България в процеса на вземане на решение в Европейския съюз ".