Градът ни разполага с целия спектър на културно-историческото наследство
Градът ни разполага с целия спектър на културно-историческото наследство / netinfo
Областният управител Мария Нейкова се срещна с директора на Историческия музей в Берн професор Феликс Мюлер, както и с журналиста и специалист по археология Женевиев Льоше.
Гостите са за пръв път в България и са избрали да посетят първо област Стара Загора,защото районът разполага с целия спектър на културно - историческото наследство.
Професор Берн и госпожа Льоше ще бъдат запознати с паметниците на културата и културно-историческото наследство в областта от директорите на музейте в Стара Загора и Казанлък.

Срещата с госпожа Нейкова е в съответствие с решенията на Областния консултативен съвет по туризъм и желанието на областния управител да се популяризират паметниците на културата в областта и развитието й като туристическа дестинация.
Мария Нейкова запозна гостите с характеристиките на област Стара Загора. Тя им представи идеята за реализирането на мега-проекта “Севтополис”.

Целта на визитата е запознаване с културно-историческото наследство, тракийското изкуство, както и проучване на келтските паметници в България. Бе коментирана и идеята през следващата година да се организира голяма изложба.
Гостите ще посетят Неолитните жилища, както и музейте в Стара Загора и Казанлък.