Градският транспорт- частен след месец
Градският транспорт- частен след месец / netinfo

Консорциум от три фирми със седалище в Гълъбово ще стане собственик на общинската фирма “Автобусни превози”-Стара Загора . “Евробус-Стара Загора” е бил единственият кандидат –купувач в проведената тръжна процедура.

Собствениците ще платат на общината 11 млн. 117 хил.лв. в брой,през следващите 3 години ще инвестират в дружеството около 7 млн.лв.,ще запазят предмета на дейност в продължение на 10 години и ще осигурят работа на 160 човека. Тази сутрин старозагорските общински съветници благословиха раздържавяването на “Автобусни превози” и одобриха параметрите на офертата.

“Имаме информация,че новите собственици възнамеряват сериозно да развиват транспортните услуги в Стара Загора.Освен с цената на сделката,те ще се ангажират и със задълженията на общинския превозвач”, коментира общинският съветник от ДСБ Румен Димитров – член на комисията за провеждане на търга.Дълговете на общинското дружество възлизат на 2 млн.лв.

Кметът д-р Евгений Желев благодари на общинските съветници за отговорното поведение и заяви,че тази приватизационна сделка е “уникална за България”,тъй като одобреният купувач възнамерява да плати цената наведнъж и в брой.

Новите собственици на автобусния транспорт –консорциум “Евробус-Стара Загора”- могат да встъпят във владение най-рано след месец,когато изтича срокът за обжалване на тръжната процедура.