офис
офис / РДПБЗН
Офис оборудване изгоря при пожар, възникнал на 12-ия етаж на бившия Дом на строителя.Огънят е унищожил оборудване, няма пострадали или обгазени хора, не се е наложила и евакуация на съседните офиси. Три екипа на пожарната са потушили пожара, който най-вероятно е предизвикан от небрежни действия.
 
Рано тази сутрин около 6.30 часа, огнеборците са потушили и пожар на Калояновско шосе. Три часа по-рано сигнал за това подал охранителят на терена. Ситуацията е била тежка заради силния вятър, но четирите екипа на РСПБЗН Стара Загора, са успели да я овладеят. Изгоряла е барака с оборудване за пране на килими, 200 декара сухи треви и храсти.
 

пожар
netinfo


За последните 24 часа общо излизанията на екипите на РДПБЗН - Стара Загора са 37 броя. От тях по-сложни произшествия, на които сме реагирали с 2 и повече екипа са:
- пожар над кв. "Железник" - погасен от 5 екипа пожарникари, доброволци и стажанти в РДПБЗН;
- пожар на 12 етаж в сградата на бившия Дом на строителя - 3 екипа пожарникари и екип на ЦСМП;
- пожар до Калояновско шосе - погасен от 4 екипа на РСПБЗН Стара Загора;
- пожар в близост до кв. "Тракия", гр. Казанлък - 2 екипа огнеборци;

Останалите излизания са свързани с гасене на пожари, от които 4 са с материални загуби - лек автомобил и сгради.

Другите произшествия (25 бр.) са основно в сухи треви и храсти, канавки и други горими площи на територията на цялата област. Благодарение на бързата ни реакция при ликвидирането им не бе допуснато запалванията да прераснат в стихийни бедствия.

ЗА ЗАВИШЕНО ВНИМАНИЕ И СПАЗВАНЕ НА ПРОТИВОПОЖАРНИТЕ ПРАВИЛА, призовават огнеборците!