Годишната програма за развитие на туризма в Казанлък прие консултативният съвет
Годишната програма за развитие на туризма в Казанлък прие консултативният съвет / Община Казанлък

Членовете на Консултативния съвет по култура и туризъм в Казанлък приеха Годишната програма за развитието на туризма в общината, която предстои да бъде внесена за обсъждане и гласуване в градския парламент. Членовете на съвета разгледаха подробно и Културния календар на общината за следващата година, който остана отворен за допълнения и нови предложения, свързани с годишнини и бележити събития през 2015 година.

Съветът се обедини около необходимостта за въвеждане на международен туристически паспорт съвместно с побратимени и приятелски на Казанлък градове в Европа и света. Идеята е на представители на местната власт на Грас, Франция. Целта е туристите от всички градове, обхванати в обща туристическа мрежа, да могат да ползват определени отстъпки или безплатно посещение на културни забележителности в побратимени градове във Франция, Испания, Италия, Скандинавските страни и др., след като представят този унифициран туристически паспорт. В същото време хотелите, ресторантите, културните и историческите забележителности в Казанлък, които се включват като обекти в тази мрежа, ще бъдат популяризирани и рекламирани във всички градове на Европа и света, членове на общата туристическа мрежа.

Съветът си даде време до 15 декември да събере необходимата информация за обектите, които ще влязат в общата туристическа мрежа от страна на град Казанлък. Нагласата е още през следващата година с такива паспорти да пътуват казанлъчани в чужбина в определените градове, както и чуждестранните туристи от тях да ползват тук съответните отстъпки.