Глоби за водачи без винетки
Глоби за водачи без винетки / Dariknews.bg

От днес всички шофьори на моторни превозни средства, които нямат валидни винетни стикери за тази година, ще бъдат глобявани.

Георги Георгиев от Стара Загора е шофьор от 37 години и разказа, че е залепил винетката на предното стъкло на автомобила си  още в края на миналата седмица.
"Закупих винетката от бензиностанция "Петрол". Не срещнах никакви проблеми, нямаше и опашка от мераклии. Надявам се, че тези 67 лева ще постъпят във фонда за поддържане на пътищата, защото те са в окаяно състояние. На места има дори опасни за живота участъци".
Георгиев притежава златен талон."Той се издава на шофьори, които поне шест години не са извършили нарушения с отнемане на точки и глоби".

Предвидената глоба за шофьорите на леки автомобили, които нямат винетни стикери, е 100 лв., за автобусите и превозните средства до 12 тона санкцията е 500 лв., а за големите товарни автомобили е 1000 лева.

Стикерите могат да бъдат закупени от почти всички вериги бензиностанции, както и от всички магазини за хранителни стоки от веригата "Пикадили". От скоро винетките се разпространяват и в интернет. Те могат да бъдат закупени от сайта www.vinetka.com.