Гласуваме в почти същите избирателни секции
Гласуваме в почти същите избирателни секции / netinfo

Няма промени в разпределението на секциите за гласуване в сравнение с предходни години в Община Стара Загора.

Единствената разлика тази година е, че местата за гласуване, които са били разположени в бившата Билкова аптека отпадат. За сметка на това се отворени две секции в СОУ "Иван Вазов". Промяна има и в секцията във фабрика "Слънце". Хората от квартала ще могат да упражнят правото си на глас в най-близката детска градина.

Старозагорци ще могат да дадат своя вот на изборите за Европарламент в 204 избирателни секции, от които 201 постоянни и 3 специални. Специалните секции се разкриват в сградите на Онко-диспансера, на бивша Окръжна болница и в Административната сграда на Затвора.

Определени са места за гласуване и на хората с увреждания. Има осигурен автомобил, който ще взема инвалидите от дома им и ще ги превозва до определената за гласуване избирателна секция.

В самия изборен ден на тел. 614 895 ще се приемат заявки за извозване на хора с увреждания до секциите за гласуване, информират от общинската администрация.

На тел. 614 808 гражданите ще могат да получат информация за адресите и обхвата на секциите на територията на община. На същия номер старозагорци ще могат да подават информация за нарушения и нередности в изборния ден.

Повече информация може да видите на сайта на Община Стара Загора на адрес http://city.starazagora.net/modules/news/article.php?storyid=3090