събрание
събрание / netinfo
ГЕРБ - Стара Загора проведе Общинско събрание за избор на 12 делегати за Редовното отчетно-изборно национално събрание на партията, което ще се проведе на 26 ноември в София. Присъстваха кметът на Стара Загора и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Живко Тодоров, областният координатор Пламен Йорданов, общинският председател и народен представител Емил Христов, организационният секретар Николай Диков, депутатът Радостин Танев, общински съветници, членове на ГЕРБ. 

По време на събранието бяха разисквани въпроси засягащи местното управление в Стара Загора, работата на Народното събрание и правителството. 

„Има две реалности. Едната е на нашите опоненти – фалшиви новини, отстрелване на успешни хора, език на омраза и противопоставяне. Другата реалност – изпълняване от страна на ГЕРБ на ангажименти във всички сфери, 4% икономически растеж, преобразяване на общините, където ГЕРБ има кметове – всичко това трудно се преглъща от опозицията, категоричен бе Пламен Йорданов.

„Ежедневно се срещам с хора от цялата Старозагорска област, провеждаме събрания и онова, което ми прави най-силно впечатление е, че там където няма кметове на ГЕРБ, хората са разочаровани от местната управа”, подчерта областният координатор. Той посочи, че всеки вижда как се променят и развиват Стара Загора, Казанлък, Раднево.

„Хората от другите общини искат помощ от нас, от народните ни представители, защото при тях не се случват добри неща“, обобщи Пламен Йорданов. Той призова присъстващите на събранието, чрез работата си да подкрепят ежедневно кметовете на ГЕРБ, тъй като крайната и най-важна задача е градовете и селата да се развиват.

„Още преди 6 години си поставихме цел – Стара Загора да стане по-добър град за живеене“, посочи Живко Тодоров. „Работим във всички посоки – благоустрояване, образование, здравеопазване, икономика и инвестиции. През 2017 г. имахме сериозни предизвикателства“, категоричен бе той. И допълни, че се изпълняват важни проекти по ОП „Региони в растеж“ – центърът на Стара Загора, площадът и главната улица.

Предстои много работа и в парка, който всички наричат „Аязмото“ – възстановяване на озеленяването, поливните системи, алеите, подмяна на болни и изсъхнали дървета... Работи се по продължението на новия парк в кв. „Казански“, както и по разширяването на надлеза над жп линиите – дългоочакван от старозагорци проект.

„Мостът ще бъде с четири платна и две кръгови движения на бул. „Славянски“, за да разтоварим автомобилния трафик и да не се образуват задръствания“, подчерта Живко Тодоров. Според него през 2018 г. ще има сериозна положителна промяна в облика на Стара Загора и в самочувствието на хората в града.

„Надграждаме градския транспорт и работим по индустриална зона „Загоре“, в близост до кв. „Зора“. Над 100 дка общинска индустриална зона, в която ще има и държавни инвестиции по отношение на инфраструктурата“, съобщи кметът. Предстои на сесия на Общинския съвет да се избере управител и да започне работата по привличане на инвеститори.

По време на събранието народните представители Емил Христов и Радостин Танев отговориха на въпроси свързани със здравеопазването, работата на депутатите в станалата известна като „комисия за грипените“ и резултатите от нея, Закона за движение по пътищата, социалната програма на правителството, увеличението на парите за пенсии и заплати. „Партията е единна, правителството е стабилно въпреки опитите на опозицията да разклати коалицията, ГЕРБ изпълнява дадените обещания и в национален и в местен план“, категоричен бе общинският ръководител Емил Христов.