ГЕРБ повежда граждански протести
ГЕРБ повежда граждански протести / netinfo
Партия ГЕРБ ще организира серия от граждански протести в Стара Загора срещу опитите “ да се подмени вота на избирателите при повторното преброяване на бюлетините от втория тур на местните избори”. Това обяви областният координатор на партията Недялко Недялков. Първият митинг ще се проведе на 4 декември от 18 ч. на площада пред Общината. Кристиян Петков от ВМРО /коалиционен партньор на ГЕРБ за местните избори/ заяви, че митингите могат да прерастнат в улични действия, подобни на тези от 1996/1997 год.

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Стара Загора проф.Светлин Танчев спечели на балотаж срещу досегашния градоначалник д-р Евгений Желев. Изборните резултати бяха оспорени и Административният съд в града разпореди повторно преброяване на бюлетините. До сега са ревизирани бюлетините в 44 избирателни секции, в 12 от тях са открити сериозни несъответствия с резултатите, отразени в протоколите. От ГЕРБ са убедени, че хора от общината са манипулирали вота, след предаването на изборните материали за съхранение. В началото на тази седмица д-р Желев коментира, че, ако има подмяна на вота, тя е станала “по пътя на бюлетините до сградата на Общината”.

Подаден е сигнал и до депутатите от партия ГЕРБ в Европейския парламент. Поканени са представители на Европейската народна партия да посетят града и да се запознаят със следизборната обстановка, допълни Недялко Недялков.