ГЕРБ не са се отказали от предсрочни избори
ГЕРБ не са се отказали от предсрочни избори / Д.Бобева
ГЕРБ не са се отказали от идеята за предсрочни парламентарни избори. Въпрос на време е кога ще са те- напролет или наесен, важното е партията да се отворя към хората. Това заяви в Казанлък лидерът на партията Цветан Цветанов, по време на среща с актива и новоизбраните общински съветници от партията.

Според Цветанов, ГЕРБ нямало да оглави протестите във всички сфери на живота , но “като политическа организация трябвало да се опитат да решат тези проблеми”.

Той сподели тревогата си, че в страната се забелязва “негативно отношение към общините, управлявани от ГЕРБ от страна на тройната коалиция”, но “за активистите на партията е важно с работа да върнат доверието към хората на отговорни постове”.

В Казанлък Цветанов бе помолен от местни съпартийци, партийното ръководство на партията, начело с него и неформалният лидер Бойко Борисов да окажат помощ и отношение пред Върховния административен съд по отношение на касираните избори за общински съветници в града.

На 11-ти януари Административният съд в Стара Загора обяви изборите за общински съветници в община Казанлък за недействителни, заради промяна на избирателната квота, довела и до фактическа промяна в броя на мандатите за съветници.

Според Цветан Цветанов, “неспособността на това правителство стигнала до тук- да търси начини за касиране на изборите”.

Лидерът на ГЕРБ не се ангажира с конретика относно молбата на казанлъшките активисти, но обеща да “ направи нещо по казуса” в медиите.

Цветанов изрази надежда за предсрочни парламентарни избори, “за да не се делят на наши и ваши общините, а да се работи за благото на хората”.

На парламентарните избори ГЕРБ ще се яви самостоятелно, тъй като паритята имала потенциал за това.