ГЕРБ-Казанлък: Времето на далаверите свърши
ГЕРБ-Казанлък: Времето на далаверите свърши / netinfo

БСП трудно приема, че времето на далаверите свърши. Това се казва в разпространено днес становище на партия ГЕРБ-Казанлък, по повод вчерашната жалба на БСП в града, с която се оспорва вота за общински съветници, от 23 октомври в общината.

В становището на ГЕРБ се казва също, че „опитът с процедурни трикове да се оспорва избора на Общински съвет е не само рецидив, а арогантно незачитане волята на хората... Търсенето на аргументи и процедури, че някой е лишил БСП-Казанлък от „любовта на народа",, не са нищо друго, освен отчаян опит за търсене пролука за нов достъп до властта. Време е БСП да се осъзнае, че 22 години след 10 ноември 1989 г. , че вече не е единствената и несменяема партия".

Представителите на ГЕРБ-Казанлък се обръщат към гражданите на Казанлък да не допуснат „чрез манипулации, процедури и клевети БСП отново да ни лиши от правото да определяме как да живеем и на кого да делегираме доверие.", се казва в становището.

Жалбата на БСП-Казанлък за оспорване на изборните резултати, в частта за общински съветници, депозирана вчера, не е прецедент. Преди три години заради 12 оспорени бюлетини, по жалба на Цветанка Пискова от СПС „Защита", изборите за съветници бяха касирани и назначени нови.

Мандатът, получен след касирането, от ГЕРБ определят като „белязан с интриги, пазарлъци, договори, ощетяващи общината и усвояване на бюджетни средства за лични, частни и партийни нужди".

Вчера, в последния възможен от закона ден, пълномощникът на БСП за Казанлъшка община Иван Гороломов, внесе жалба в ОИК-Казанлък до Административния съд, с която оспорва получените резултати за общински съветници от първия тур на изборите за местна власт на 23 октомври.

На изборите за общински съветници на 23 октомври партия ГЕРБ в Казанлък получи 15 мандата от 37 възможни.