“Гепард” награди 4 старозагорски компании
“Гепард” награди 4 старозагорски компании / БТА

Връчиха наградите “Гепард” за най-динамично развиващите се компании от Старозагорски, Кърджалийски и Хасковски регион.

 “Кълвача Инвестмънт” АД, “Италинокс България” ООД , “Ате –пласт” ООД и “Тонзос – Интерстрой” АД са четирите наградени компании от Старозагорски регион.

“Взели сме една стандартна рамка от подобни европейски класации и на този принцип сме определили своите критерии”, обясни главният редактор на в. “Пари” Стефан Неделчев.

“Старозагорски регион е енергийното сърце на България. С бързо напредващата си икономика Стара Загора и Варна са определени като най-динамично развиващите се градове в страната дори в период на финансова криза”. Според него ще пострадат най-много тези сектори и региони, които не са помислили за нови инвестиции.

 

“Смисълът на тази класация е да се сравнят доходите от продажбите, което за нас е най-обективният измерител за развитието на една компания. Сравнението се прави на базата на предходните три години и така се определят най-динамично развиващите се фирми”, обясни Неделчев.

 

"Предизвикателствата пред бизнеса по време на финансовата криза" бе темата на третата годишна конференция “Гепард”, организирана от в. “Пари”. Медиен партньор на събитието е Дарик радио Стара Загора.

Организаторите представиха и регионални издания на “Гепард”, в които са публикувани класации за най - динамично развиващите се компании на регионално равнище.

На конференцията бяха поканени лектори от социалното министерство и Министерство на земеделието и храните.