Гено Генов
Гено Генов / БСП
Делегатите на Общинската конференцията на БСП в Чирпан застанаха зад Гено Генов, който ще бъде кандидатът за кмет на социалистите в общината.

Гено Генов бе ръководител на групата съветници на БСП в Общински съвет – Чирпан и председател на Постоянната комисия по териториално и селищно устройство, имоти, ред и сигурност, транспорт и благоустрояване, земеделие и гори, опазване на околната среда в мандат 2015 – 2019 г. Той е член и на Общинския съвет на БСП – Чирпан, а до скоро бе и младежки лидер на БСП в общината. 


Делегатите на конференцията гласуваха Гено Генов да бъде и водач на листата с 21 кандидати за общински съветници. Генов заяви, че приема с изключителна отговорност избора на конференцията и задачата да постигне нов мандат на БСП в Чирпан, да запази стабилността в управлението на общината и да надгради политиката на социалистите до момента. Сегашният кмет на Чирпан – Кичка Петкова, издигната от БСП, управлява общината два мандата от 2011 г. до момента, но се отказа да се кандидатира за трети път и застана зад следващото поколение управленци от БСП.


Гено Генов е роден през 1981 г. и е завършил Публична администрация в УНСС. Кореняк чирпанлия, женен с 2 деца. След период на реализация в София и Пловдив взема решение да се върне в Чирпан, където вижда своята професионална и политическа реализация.