Газ и на село - догодина
Газ и на село - догодина / netinfo

 

Газоснабдителното дружество „Ситигаз България" АД  трябва да газифицира 7 села от община Казанлък до края на следващата година.

Селата са Енина, Крън, Хаджидимитрово,  Шейново, Дунавци,  Ясеново и Голямо Дряново, а до края на 2011 година и град Шипка.

За това се договориха представители на Общинския съвет на Казанлък с представителите на „Ситигаз България"-Александър Кожухаров и Тодор Тодоров. Паралелно с това заради икономическата криза ръководството на местния Общински съвет трябва да изготви и  споразумение за преоборудване на общински обекти с цел реализиране на икономии в условията на икономическа криза.

Съвместната среща се състоя след като съветниците на Казанлък отложиха разглеждането на внесеното през ноември от Общината предложение за приемане на Парцеларен план за преминаване на трасето на газопровода през землищата на шест населени места в северозападната част на общината. По време на срещата стана ясно, че Проект по този доклад „Ситигаз България" АД е внесъл в Общината още през юли, а на вниманието на съветниците Общината представя 3 месеца по-късно. За първи път пред ръководството на местния законодателен орган бяха представени параметри на инвестиционната програма, икономическият ефект, екологичните аспекти на газификацията и възможността за инвестиции и отношение с общината.