Галина Стоянова с предложение към EVN
Галина Стоянова с предложение към EVN / Община Казанлък

По инициатива на кмета на община Казанлък Галина Стоянова се проведе тристранна среща, в която участваха представители на „EVN-България" ЕАД и на протестиращите срещу високите сметки за електрически ток казанлъчани. Присъстваха председателят на Общинския съвет Николай Златанов и Йорг Золфелнер, председател на Управителния съвет и регионален мениджър, Жанет Стойчева, член на Управителния съвет, „EVN България Електроснабдяване",Косьо Косев, началник на КЕЦ-Казанлък. Казанлъчани, които излязоха на протест срещу непосилно високите за тях сметки за електроенергия, бяха представени от Румен Петров, Светлана Колева както и двама казанлъчани на пенсионна възраст.

След като всеки представи своята позиция по казуса, който разбуни цяла България, кметът Галина Стоянова подкрепи исканията на протестиращите и предложи на „EVN-България" ЕАД да бъдат разсрочени сметките на хората без да се начисляват лихви. Същото да важи и за Община Казанлък, която за уличното осветление в града по последна фактура трябва да заплати на дружеството над 25 000 лв. повече спрямо предходния месец.

Йорг Золфелнер се ангажира през следващата седмица „EVN-България" да представи на Общината споразумение за поставените на срещата въпроси.