Г. Стоянова поздрави 64-годишен ултрамаратонец
Г. Стоянова поздрави 64-годишен ултрамаратонец / Община Казанлък

Eдна от спортните гордости на Казанлък - 64-годишният ултрамаратонец Ради Милев, който за близо месец направи две впечатляващи бягания, бе поздравен от кмета Галина Стоянова.

В поздравителния адрес се казва: „За мен е истинско удоволствие да Ви поздравя за поредния успех, който постигнахте в бягането на свръхдълги разстояния. След Вашата безапелационна победа в 72-часовото бягане във Франция, на маратона в Чехия Вие не само се извоювахте първо място във Вашата възрастова група и заехте трето място в общото класиране, но поставихте и нов национален рекорд в 48-часовото непрекъснато бягане. Тези резултати, постигнати от Вас в трудни състезания със силна конкуренция, ни правят горди, че сте наш съгражданин. Община Казанлък винаги е подкрепяла Вашите изяви, Вашия неуморен труд и амбиция да сте сред първите в света."

В момента Ради Милев няма конкуренция във възрастовата си група в ултрамаратона, но, разбира се, това не е достатъчно за него. Казанлъчанинът хвърля поредното предизвикателство към конкуренцията и най-вече - към самия себе си - новият му проект е за 7 години да направи 70 рекорда, т.е. да поставя по 10 рекорда на година, като поне 15 от всички да са световни. Ще участва само в състезания, сертифицирани от Международната асоциация по ултрамаратон.