Фитнес на открито и в квартал „Кольо Ганчев
Фитнес на открито и в квартал „Кольо Ганчев / Общинска администрация - Стара Загора

До началото на учебната година - 15 септември, ще бъде изградена нова площадка за стрийт фитнес в старозагорския квартал „Кольо Ганчев". Това стана ясно на среща между група ученици и кмета на Стара Загора Живко Тодоров. Младите хора потърсиха съдействието на градоначалника и му връчиха подписка от 60 жителите на квартала, с молба да бъде изградено спортно съоръжение с лостове, успоредки и уред за коремни преси.

Община Стара Загора има готовност да определи терен за стрийт фитнес. Той ще бъде на комуникативно и оживено място, за да може от придобивката да се възползват максимално много хора.

Според инициаторите на подписката кварталът е отдалечен и не всеки ден желаещите да спортуват могат да отидат до центъра или до парк „Аязмото", където в края на юли бе открита най-голямата на Балканите фитнес площадка на открито.

Нашата цел е във всички квартали на града да бъдат изградени площадки за масов спорт, подчерта по време на срещата кметът Живко Тодоров. Повишеният интерес към развитието на спорта в града е показателен и е радостно, че младите хора започнаха сами да ни търсят и да дават предложения.