Финансирането на болниците в областта е осигурено
Финансирането на болниците в областта е осигурено / netinfo

Всички лечебни заведения на територията на областта са сключили договори с НЗОК. За това информира директорът на РЗОК д-р Славка Йорданова по време на среща със зам. областния управител Галина Стоянова.
Д-р Йорданова увери, че всички 18 лечебни заведения имат договори със Здравната каса и към момента няма такива, за които не е осигурено финансиране за първото тримесечие на годината.

По време на срещата беше разгледано състоянието на Общинската болница в Чирпан. Общинският съвет в града изпрати декларация до областния управител Йордан Николов, във връзка с подписването на договора на болницата с НЗОК и нейното финансиране за 2010 г.
Финансирането на болницата в Чирпан е осигурено, съобразно методиката за финансиране на другите лечебни заведения в областта, но съществува проблем с кардиологичните и акушеро-гинекологичните пътеки.

Зам. областният управител Галина Стоянова и вр.и.д. директор на РЦЗ Светла Карастоянова ще проведат среща с ръководството на общинското болнично заведение утре от 11 часа.