Венелин Добрев
Венелин Добрев / АРИР-Стара Загора
Финална работна среща на местните заинтересовани страни по проект GPP4Growth, съфинансиран по програма INTERREG Europe се проведе в Стара Загора. Събитието бе организирано от Агенция за регионално икономическо развитие - Стара Загора (АРИР), които са партньор на проекта от България. Домакин на срещата беше Търговско-промишлена палата – Стара Загора. 
 
По време на срещата Венелин Добрев от екипа на  АРИР-Стара Загора представи проекта GPP4Growth, проблемите, които се обръщат към проекта, целите за тяхното решаване и постигнатото досега.  Беше представен и финален работен вариант на финалният документ, който следва да бъде създаден от проекта, а именно – пакет с мерки за по-ефективно прилагане на зелените обществени поърчки у нас.
 
Потенциалните препоръки за мерки са разделени в три различни категории въз основа на техния подход към публичната администрация и бизнеса:
 
-      Препоръки за мерки, които ще адресират необходимостта от повече информация относно зелените обществени поръчки както за публичната администрация, така и за бизнеса.
-      Препоръки за мерки, които ще бъдат със стимулиращ характер за администрацията.
-      Препоръки за мерки, които разглеждат въпроса с административния капацитет както в бизнес, така и в обществената администрация, който засяга участието в зелени обществени поръчки.
 
 
Проектът “GPP4Growth” (Зелени oбществени поръчки за регионален растеж чрез ефективно използване на ресурсите) цели да популяризира устойчиво развитие базирано на еко-иновации, кръгова икономика и обществени услуги, ефективно използващи ресурсите. Идеята на проекта GPP4Growth е развита с цел международно сътрудничество, обмяна и оценка на добри практики на региони, за да повлияе на политики, както на регионално, така и национално ниво за подобряване на ефективното използване на ресурсите в регионалните икономики.