Всички събрани средства от таксата „вход“ на четвъртото издание на фестивала „Хляб и вино” от 5 лева ще бъдат дарени на две деца от Стара Загора, които страдат от детска церебрална парализа и семействата им събират пари за лечението им чрез стволови клетки.
Това са 4-годишния Георги Стоилов – Гого и 6-годишната Анна Кръстева. За операцията на всяко от децата са необходими по около 36 000 долара, отделно трябват средства, за да провеждат непрекъсната специализирана рехабилитация. Наскоро Анна загуби и своята майка, което постави семейството й в още по-затруднено положение.
И двете деца имат разкрити дарителски сметки, по които сумата, набрана от входните такси на фестивал „Хляб и вино“ ще бъдат приведени по равно. Лице и гарант на благотворителната кампания отново ще бъде Мисис България 2016 Европа Ива Гургуриева.
Миналата година фестивалът подпомогна с набраните 750 лв. 9-годишния Байрям Байрям от с.Тъжа, на когото успешно беше присаден бъбрек в Германия с донор – неговата баба. През 2015 г. фестивалът събра над 1300 лв., които дарихме за закупуване на специализирана количка за 9-годишно момче от Стара Загора, страдащо от мускулна дистрофия.
Фестивал „Хляб и вино“ ще се проведе на 3 декември от 12 часа в покритата зимна градина на Парк-Хотел „Стара Загора край езеро „Загорка“. До вечерта там ще ухае на вкусен хляб, на прясна италианска паста и пици, на пръхкави сладкиши, които ще се пекат пред вас и които ще можете да дегустирате свободно. Квалитетни вина от над 13 винарски изби от региона и страната ще се разливат по чашите.
Изкушенията обаче далеч не свършват до тук, защото – ако във виното е истината, то никой не е по-голям от хляба! Тук ще бъдат отново нашите приятели от „Морело Форни“ Италия“, които ще демонстрират как се правят най-добрите теста и печене на пица.
Ще има виртуозна пица-акробатика за шампиони. Майстор-хлебарите на ресторант „Орфеида“ ще демонстрират завидни умения да пекат различни видове хляб със жива закваска. В купона ще се включат и стари наши приятели – ентусиастите от Мрежа „Хлебни къщи“, които ще възродят историята на българските просфорни хлябове – те ще демонстрират как се месят и пекат обредни хлябове с просфора и ще обяснят тяхното значение в българската традиция.
С хляба и виното задължително върви подходящо мезе. Затова „Хляб и вино“ ще представи деликатесните продукти от месо на утвърдена старозагорска фирма.
Народно читалище „Пробуда“ с. Змейово и фолклорен ансамбъл „Нашенци” имат грижата за фолклорната програма.
Това са 4-годишния Георги Стоилов – Гого и 6-годишната Анна Кръстева. За операцията на всяко от децата са необходими по около 36 000 долара, отделно трябват средства, за да провеждат непрекъсната специализирана рехабилитация. Наскоро Анна загуби и своята майка, което постави семейството й в още по-затруднено положение.
И двете деца имат разкрити дарителски сметки, по които сумата, набрана от входните такси на фестивал „Хляб и вино“ ще бъдат приведени по равно. Лице и гарант на благотворителната кампания отново ще бъде Мисис България 2016 Европа Ива Гургуриева.
Миналата година фестивалът подпомогна с набраните 750 лв. 9-годишния Байрям Байрям от с.Тъжа, на когото успешно беше присаден бъбрек в Германия с донор – неговата баба. През 2015 г. фестивалът събра над 1300 лв., които дарихме за закупуване на специализирана количка за 9-годишно момче от Стара Загора, страдащо от мускулна дистрофия.
Фестивал „Хляб и вино“ ще се проведе на 3 декември от 12 часа в покритата зимна градина на Парк-Хотел „Стара Загора край езеро „Загорка“. До вечерта там ще ухае на вкусен хляб, на прясна италианска паста и пици, на пръхкави сладкиши, които ще се пекат пред вас и които ще можете да дегустирате свободно. Квалитетни вина от над 13 винарски изби от региона и страната ще се разливат по чашите.
Изкушенията обаче далеч не свършват до тук, защото – ако във виното е истината, то никой не е по-голям от хляба! Тук ще бъдат отново нашите приятели от „Морело Форни“ Италия“, които ще демонстрират как се правят най-добрите теста и печене на пица.
Ще има виртуозна пица-акробатика за шампиони. Майстор-хлебарите на ресторант „Орфеида“ ще демонстрират завидни умения да пекат различни видове хляб със жива закваска. В купона ще се включат и стари наши приятели – ентусиастите от Мрежа „Хлебни къщи“, които ще възродят историята на българските просфорни хлябове – те ще демонстрират как се месят и пекат обредни хлябове с просфора и ще обяснят тяхното значение в българската традиция.
С хляба и виното задължително върви подходящо мезе. Затова „Хляб и вино“ ще представи деликатесните продукти от месо на утвърдена старозагорска фирма.
Народно читалище „Пробуда“ с. Змейово и фолклорен ансамбъл „Нашенци” имат грижата за фолклорната програма.