Ева Паунова на среща с младежи от Павел баня
Ева Паунова на среща с младежи от Павел баня / организатори

Европейският информационен офис на евродепутата Ева Паунова ГЕРБ/ЕНП в Стара Загора, съвместно с МГЕРБ - област Стара Загора организират информационна среща- дискусия с младежи от региона на Павел баня.

Форумът на тема „Стартъп поколение. Какво трябва да знаете, когато стартирате собствен бизнес?“ ще се проведе на 27 април от 18 часа в НЧ „Напред“, зала „Младост“ – гр. Павел баня.

Срещата има за цел да изясни същността на стартъпите, приликите и разликите с предприемачеството, стъпките при създаването на нов бизнес и да се проведе дискусия засягаща необходимите умения и качества, които трябва да притежава един човек, за да извърви пътят до върха. По време на семинара ще бъде дадена и информация за възможностите за финансиране на бизнес по Оперативните програми и възможностите, които предоставя Европейския съюз.

Ролята на предприемачеството е фундаментално важна за разбирането на случващото се в икономиката. Неслучайно от векове насам значимите икономически мислители са се опитвали да обяснят функцията и мястото на предприемача - какво е той, как действа, какви са ефектите от начинанията му за него самия и обществото. Размерът няма значение - огромен дял от световната икономика се дължи на малкия и среден бизнес, а за мнозина предприемачеството е стил на живот. За да има успех една страртираща бизнес-идея, освен труд и знание, трябват и подходящи бизнес-условия и правна среда. Ето защо за екипа на евродепутата е важна темата за предприемачесвото и развитието му у нас.