Есенният панаир започва от 1 октомври в Стара Загора
Есенният панаир започва от 1 октомври в Стара Загора / DarikNews, архив

Традиционният старозагорски есенен панаир тази година ще се проведе от 1 до 7 октомври включително. Той ще бъде разположен в отсечката по ул."Иван Вазов" - от ул."Радецки" до ул."Хан Аспарух", както и по ул. "Радецки" в участъка източно от пресечката с ул. "Иван Вазов".

Кметът на Община Стра Загора Живко Тодоров издаде заповед, според която заявления за участие в панаира ще се приемат от 8,30 часа на 24.09.2012г. до 28.09.2012г. /включително/, в сградата на Административно бюро „Изток", ул."Подп.Калитин" № 28. Разрешенията за участие на панаира ще се издават от Eлка Бонева - Началник отдел „Административни бюра" на Община Стара Загора, по реда на постъпването на заявленията, до запълване на местата по схемата, утвърдена от гл.архитект на общината. Необходимо е да се представят следните документи: Копие на

Удостоверение от „Агенция по вписванията" за регистрация на фирмата; Удостоверение за липса на данъчни задължения, по чл.87. ал.6 издадено от НАП не по-рано от 30 дни от датата на подаване на документи; Удостоверение, за липса на задължения към Община Стара Загора, издадено не по-рано от 14 дни от датата на подаване на документи; сертификат за произход на съоръженията, технически паспорти на съоръженията, ежегоден технически преглед, сключен договор с лицензирана фирма, която извършва контрол при всяко построяване на съоръженията; квитанция за платена такса за участие на панаира.

Със заповедта на територията на панаира се забранява продажбата на алкохол, тютюн и тютюневи изделия.
Желаещите да участват в есенния панаир ще заплащат следните такси:
1. За продажба на промишлени стоки - 3,00 лв./кв.м. на ден;
2. за продажба на захарни изделия - 1,00 лв./кв.м. на ден;
3. За скара-бира - 4,00 лв./кв.м. на ден.;
4. За атракционни съоръжения - стрелбища, панорами, моторни люлки и др. - 1,50 лв./кв.м. на ден;
5. За изграждане на циркове - 2,50 лв./кв.м. на ден.
Местата ще се раздават както следва:
- на 29.09.2012 год. - скара-бира и големи атракционни съоръжения;
- на 30.09.2012 год. - промишлени стоки и захарни изделия.

Опазването на обществения ред на територията на панаира, според заповедта, се възлага на служителите от Отдел „Охрана на обществения ред и чистота".