Емил Христов е избран за зам.-председател на НАПОС
Емил Христов е избран за зам.-председател на НАПОС / Община Стара Загора

Председателят на Общинския съвет Емил Христов беше избран за зам.-председател на Националната асоциация на председателите на общински съвети. В края на седмицата Стара Загора бе домакин на заседание на Управителния съвет на асоциацията.

Заседанието прие и становище по проекта за Закон за местното самоуправление, който се обсъжда в момента от Националното сдружение на общините в Република България и работна група в НАПОС. Законът, който е спуснат за обществено обсъждане, не е същият, по който работи Постоянната комисия по местно самоуправление към НСОРБ, е заключението на председателите на общински съвети. Критичните бележки към представения за обществено обсъждане закон ще бъдат изпратени на Парламентарната комисия по местно самоуправление към Народното събрание, решиха членовете на УС на НАПОС.

Асоциацията има 197 членове, създадена е на 16 юли 2004 г. и е провела 7 национални конференции, срещи, дискусии, семинари в страната и чужбина.

Председател е Красимира Германова, председател на ОбС в Созопол, а изп. директор Делян Дамяновски, председател на ОбС- Мездра. По предложение на председателя, на овакантеното заради предсрочно прекратените правомощия на председателя на ОбС - Сливен Соня Келеведжиева място, за втори зам.-председател на НАПОС беше избран Емил Христов.

Годишната среща на НАПОС щесе проведе през април 2013 г. във Варна.