Експерти обясняват как се прави успешно проектно предложение
Експерти обясняват как се прави успешно проектно предложение / ОИЦ

Областният информационен център-Стара Загора проведе информационна среща с представители на Регионална здравна инспекция - Стара Загора на тема: „Как да разработим успешно проектно предложение?"

Участниците в срещата се запознаха с етапите на разработване на проектно предложение, елементите на формуляра и бюджета на проекта. Три са стъпките при разработване на проектното предложение: планиране, проучване и формулиране.

Експерт на ОИЦ Трифон Трифонов подробно разясни как се формулират общите и специфичните цели на проекта, как се анализира целевата група, как се планират дейностите и методологията за реализация на проекта. Стана ясно, че при подбора на екипа за управление на проекта е необходимо да се избират хора с опит в управлението на проекти. В презентацията се акцентира на правилното разбиране на съдържанието на всеки един от елементите на формуляра и тяхната логическа последователност. Практиката показва, че дейностите на всяко проектно предложение трябва да са допустими, прагматични, логически подредени, свързани с целите и очакваните резултати.

Обсъдени бяха основните принципи и често допусканите грешки при изготвяне на бюджет на проектното предложение. Ключов фактор за успешно проектно предложение е окомплектоването на проекта съгласно изискванията на всяка конкретна схема.