Екопроект ще обучава млади лидери
Екопроект ще обучава млади лидери / DarikNews.bg, архив
Екопроект ще обучава млади лидери
36634
Екопроект ще обучава млади лидери
  • Екопроект ще обучава млади лидери

На 12-ти и 13-ти ануари в Стара Загора ще бъде открита централата на "Флеър" за Средна и Източна Европа. "Флеър" е мрежа на 27 държави за борба с мафията и организираната престъпност. На събитието ще присъства и Алберто Пердука, който е бивш директор на Европейската служба за борба с измамите - ОЛАФ. С какво точно ще се занимава структурата на "Флеър" в Стара Загора, разказа един от зам.-председателите на Регионалния младежки съвет "Инициатива" Евгени Косев. Чуйте звуковия файл.

РМС "Инициатива" е ангажиран и с екологичните проблеми на региона. Във тази връзка, в партньорство със седем европейски държави, се осъществява Екологичен проект, чийто инициатор е Испания. Той се финансира от програма "Европа за гражданите" на ЕС, разясни зам.-председателят на РМС "Инициатива" Ирена Петрова. Идеята на проекта е да обучи млади лидери как да използват и прилагат законите свързани с екологията. Младежите ще бъдат обучени как да бъдат лидери и как да предадат тези компетенции и на други. Това ще стане на три тренировъчни лагера - през януари, февруари и март, съответно в Испания, Гърция и на Канарските острови. На последният тренировъчен лагер ще бъдат определени най-добрите лидери след обучението. Те ще трябва да организират подобни инициативи на местно ниво в страните, от които са.

Екопроектът ще бъде насочен към основния екологичен проблем в старозагорския регион - обгазяването, коментираха от младежката организация.