„Една седмица страсти” на театрална сцена
„Една седмица страсти” на театрална сцена / DarikNews.bg, архив

Премиерните представления на спектакъла „Една седмица страсти" ще видят старозагорци на 25 и на 28 март от 19 часа на камерната сцена на ДТ „Г. Милев.

Пиесата е отличена в литературно-драматургичното направление на Форума за антична и доренесансова драматургия Стара Загора 2012. Поставянето й на сцената на ДТ „Гео Милев" през настоящия сезон е наградата на автора Любен Босилков.

Режисьор на спектакъла е Ивелин Керанов, сценографията и костюмите са дело на Теодора Лазарова. В ролите ще видим: Илчо Димитров - ФИЛИП, Георги Ганчев - СИАМ, Стефан Борисов - ИСАЙ, Цветомир Черкезов- ФОМА, Мария Пенчева - САМА.

В един безкраен дъждовен ден, затворени между стените на една кръчма, петима приятели си задават въпроси. Доколко е възможно разбирането между хората? Къде е границата между реалност и сън? Освен битието ни Тук и Сега, има ли и друг живот и може ли той да бъде споделен? Къде е скрит ключът към тайната на вечното движение? Морето, любовта, понасянето на несгодите и загадките на вселената - на дъното на една чаша.