Един почивен ден в Старозагорско...
Един почивен ден в Старозагорско... / DarikNews.bg, Невена Божкилова
Един почивен ден в Старозагорско...
31372
Един почивен ден в Старозагорско...
  • Един почивен ден в Старозагорско...

Чудите се какво да правите през отпуските и ванканциите? Нямате средства за пренаселените и скъпи курорти по родното Черноморие?

Предлагаме ви най-итересните дестинации в Старозагорска област, които си струва да посетите.

На първо място задължително ви препоръчваме Храм-паметникът Шипка. Спиращите дъха гледки от върха и историческа изложба в паметника не са за изпускане. Редно е да споменем и наблизо намиращия се град Шипка, който се слави с Храм-паметника „Рождество Христово" и златните му кубета.

Страхотно място за всеки турист е и кръглокуполната тракийска гробница в Казанлък, която е част от голям некропол, разположен в близост до древната столица на Одриското царство Севтополис.

В самия град Стара Загора обезателно трябва да се посети обновения по европейски стандарти Регионален исторически музей. Там със сигурност ще се пренесете в митичната атмосфера на античността, Възраждането и новото време.
Уникални за града са най-древният в страната амфитеатър, както и неолитните жилища-най-добре запазените и с най-богат инвентар в Европа.
За любителите на хубавото вино предлагаме възможността да отскочат до някоя от големите винарски изби в региона. Макар и винарският туризъм да не е особено популярен все още в България, определено не е за изпускане възможността да се насладите на традиционните местни вина.

И ако още се колебаете какво да правите през уикенда винаги има възможност да се отдадете на селски туризъм в региона. В старозагорско има доста стари къщи за гости, в които може да си отдъхнете от жегите в големия град. А ако търсите прохлада-Аязмото е вашият избор.

В прикачения звуков файл може да чуете и кои места за посещение препоръчват старозагорци.