Държавна опера – Стара Загора с успешно турне в Германия
Държавна опера – Стара Загора с успешно турне в Германия / Държавна опера-Стара Загора

Над 15 000 зрители аплодираха бурно изпълненията на оркестър, хор и солисти на Държавна опера - Стара Загора в 10-дневното им турне в Германия. Старозагорските изпълнители представиха пред местната публика седем представления.

„Нямаше представление без бис накрая. Участията ни бяха на открити сцени в центъра на градовете в рамките на местни Летни фестивали", разказа директорът на Държавна опера - Стара Загора Красимир Къшев, който бе на диригентския пулт в шест от представленията.

Началото на турнето беше с концерта „ABBA symfony" в гр.Ландау в първата вечер и с представление на „Набуко" във втората вечер. Финалът на турнето беше с изпълнение на „Набуко" и с концерт „ABBA symfony" в гр.Карлсруе. Солист в спектаклите на „Набуко" е Елена Баръмова - артист-солист на Държавна опера - Стара Загора.

„Някои от представленията бяха на сцени в близост до забележителни сгради - в Карлсруе до двореца Швецинген, в Бон - в големия Рейнския парк до емблематичните сгради на Дойче Веле и DHL. Незабравим спектакъл за нас бе „Набуко" в Карлсруе, където имахме допълнителен хор от 140 местни непрофесионални изпълнители - студенти и работещи и усещането беше велико", сподели още директорът на Опера Стара Загора Красимир Къшев.