Държавата предоставя стопанисването  на минералната вода от Овощник на Община Казанлък
Държавата предоставя стопанисването на минералната вода от Овощник на Община Казанлък / netinfo

Министерството на околната среда и водите предоставя безвъзмездно на община Казанлък за управление и ползване находище на минерална вода „Овощник", община Казанлък. Това се казва в писмо от МОСВ до областния управител Йордан Николов.

С решение на министъра на околната и среда и водите Нона Караджова находището, което е изключителна държавна собственост, се предоставя за стопанисване на община Казанлък за срок от 25 години. С решението се постановява кметът на община Казанлък Стефан Дамянов да управлява минералната вода от находището в съответствие със Закона за водите и Плана за управление на речните басейни в Източнобеломорски район. В него се казва още, че кметът осигурява ползването на водата, без да нарушава обществените интереси и в интерес на населението. Правото на община Казанлък за управление и ползване на минералната вода от Овощник се погасява при неупражняването му за срок 5 години от датата на постановяване на Решението на МОСВ.

Решението е публикувано на интернет страницата на ековедомството. То подлежи на обжалване в 14-дневен срок от съобщаването му пред ВАС по реда на Административно-процесуалния кодекс.