среща
среща / netinfo
Електрозахранването на старозагорската болница няма да бъде спряно.
Към момента дългът на здравното заведение към ЕVN надвишава 3.3 млн.лв. Поради тази причина е наложен запор на банковата сметка на болницата. Тя продължава да трупа текущо нови дългове към дружеството, които растат лавинообразно.

Това стана ясно по време на среща на областния управител Гергана Микова с председателя на УС на България Робърт Дик, зам.-председателя на Съвета Калина Трифонова и инж. Костадин Величков, изпълнителен член на Съвета на директорите. 
От дружеството са готови за комуникация с всички заинтересовани държавни институции с цел намиране на структурно решение и изработване на нов план за погасяване на дълговете. 

За старозагорската болница е поискана финансова помощ от държавата. 

„Очакваме да я получим и да намерим компромисен вариант с разсрочване на задълженията. Тази болница обслужва пациенти от няколко области. Тя не може да спре работа, защото изпълнява и социална функция. Много от хората, които се нуждаят от помощ, не могат да си позволят частно здравеопазване. Затова тя е единственият им вариант. Надяваме се за старозагорската болница и за други подобни на нея големи здравни заведения, които изпитват същите проблеми, да се вземе решение на държавно ниво”, каза областният управител.