Движението през прохода Шипка е нормализирано
Движението през прохода Шипка е нормализирано / netinfo

Отменя се временната организация на движението през проход "Шипка", въведена в края на месец май, във връзка с рехабилитацията на път І-5. От 16.00 часа, движението на МПС по направление Габрово - Казанлък ще се извършва двупосочно. От пътна полиция препоръчват на водачите да съобразяват скоростта си с атмосферните условия, с релефа на местността, със състоянието на пътя, с интензивността на движението и с видимостта в участъка. Продължава забраната на Национална Агенция "Пътна инфраструктура" за преминаване  на тежкотоварни МПС с ремаркета и полуремаркета -  с маса и товар над 10 тона през прохода Шипка.

От Пътна полиция напомнят, че в началото на прохода, от южна страна, се намира участък с два последователни опасни завоя.

Завоите са много остри, пътния участък е тесен, с голям наклон, поради което при намалена видимост възникват пътни инциденти. Опасните пътни участъци са сигнализирани със съответните пътни знаци и ограничителни табели.  Препоръчва се водачите да ограничат максимално скоростта в зависимост от конкретното състояние на пътната настилка, да се движат с  повишено внимание преди двата последователни завоя и да не предприемат рискови изпреварвания при преминаване през прохода.