Две премиери в библиотеката
Две премиери в библиотеката / dariknews.bg, архив

Днес от 18.00 ч. в Регионална библиотека "Захарий Княжески", зала първи Институт за космически изследвания и филиалът на БАН в Стара Загора представят
новата книга "Въведение в Космонавтика" на проф. д. т. н. Гаро Мардиросян.

Тя е посветена на една от най-бързо развиващите се области в човешкото познание - космонавтиката, под знака на която премина цялата втора половина на ХХ век и ще премине цялото бъдеще на Човечеството. По време на срещата с именития учен присъстващите ще имат възможност да участват в дискусия, свързана с основните проблеми поставени в книгата.

На 12 март от 18:00 часа в залата на Регионална библиотека "Захарий Княжески" Стара Загора е поредното представяне на нова книга . "Фитнес за женската душа" от Събка Дякова - Чехович. В нея се авторът представя неразказаните лични истории на 21 жени.

"Всички имаме такива истории - тайни, интимни, някои болезнени и срамни. Крием ги дълбоко в себе си, защото мислим, че ни правят уязвими. Докато не почувстваме, че в тях е зародишът на нашата промяна. Тогава те се превръщат в извор на сила и обновление.
Двадесет и една истории на жени, които ни карат да се замислим и докосват душата... не само женската. Тази книга е част и от моето търсене и моята промяна, дошло е времето и се радвам, че ще в ръцете ви, като част от вашето търсене и вашата промяна", споделя Чехович.