Две нови специалности предлага Медицинският колеж
Две нови специалности предлага Медицинският колеж / DarikNews.bg

Две нови специалности предлага на своите кандидат-студенти Медицинският колеж към Тракийския университет. От новата учебна година за първи път в България младите хора могат да изучават гериатрични грижи като заложеният прием е за 20 студенти. С десет повече ще бъдат онези, които ще учат за парамедици и ще подпомагат спешните центрове. Обучението ще бъде 3-годишно, а придобитата образователно-квалификационна степен е професионален бакалавър.

За изминалите 20 години Медицинския колеж е подготвил и 450 рехабилитатори, от които 61 са били чуждестранни студенти. Специалността е изключително търсена-за едно място се борят по 7-8 младежи от цялата страна. В момента бакалаварска степен придобиват 150 студенти като 30 са граждани от други държави. Удовлетворително е, че нашите специалисти се реализират на трудовия пазар у нас и в чужбина, коментираха ръководителят на специалността рехабилитатор д-р Руска Паскалева и директорът на колежа доц. Христина Милчева.

По-голямата част от студентите записват и магистърска степен в други висши училища, а амбициите на местното ръководство е да се разкрие подобна програма и в старозагорския университет.