сватба
сватба / Dariknews.bg
За първи път заветно "Да" бе изречено в Музея на розата в  Казанлък, където се венчаха специалист по маркетинг и химик-Зерин Тоска и Алпер Юмер. Живялата повече от 15 години в Торонто, Канада, Зерин познава от дете младия химик Алпер. Прибира се в Родината  си, за да се обвърже с момчето , с което са израснали в село Шейново. В ролята на свидетел на любовта на двамата млади и на желанието им да продължат  пътя си заедно, стана  кметът на Казанлък Галина Стоянова

сватба
Dariknews.bg


Другата сватба, в Деня на есенното равноденствие, носеща огромна символика за древните траки, избраха архитект Любомир Кошев и момичето от морето Александра Колева. Двамата подготвиха невероятна сватба, по тракийските канони. В ролята на дизайнер за всички сватбени атрибути бе майката на младоженеца Ивелина Кошева. Тя  лично изработва не само хитоните на младоженеца и кума, но и златен ритон, който  украсява сватбената торта.Младоженците  пиха  вино от специални тракийски чаши,  венчалните халки уютно чакаха в реплика на златен киликс, а за плодородие и берекет на венчалната маса имаше дъбови клонки и плодове.

сватба
Dariknews.bg


Всички гости на сватбеното  тържество на 32-годишния  архитект Любомир Кошеви и 29 годишната Алекс бяха в стилистиката  на тракийските дрехи и цветове- бежово златно, шампанско, а матеиите на тоалетите лен, памук,  коноп, дантела. В косите си гостите имаха елегантни вплетени позлатени венци. Сред изключително симптачните гости на тракийската сватба бе и очарователната  казанлъшка красавица - Ваня Пенева ,Мис България 2011 .

сватба
Dariknews.bg


Сватбената гощавка за любовта и благоденствието на младоженците бе край водите на древния тракийски град Севтополис