Двама сгазени пешеходци за последните 24 часа
Двама сгазени пешеходци за последните 24 часа / DarikNews.bg, архив

През последното денонощие в Старозагорско при пътни инциденти са пострадали двама пешеходци. И двете жени са пресичали на обозначените за това места.

73-годишна жена е била блисната от лек автомобил, докато пресичала на пешеходна пътека. В Стара Загора по ул. "Хаджи Димитър Асенов" се е движел лек автомобил, управляван 50-годишен жител на Стара Загора. На кръстовището с ул."Хр.Ботев" мъжът предприел завиване наляво и въпреки работещата светофарна уредба, блъснал пресичащата възрастна жена. В резултат на удара пешеходката е получила фрактура на лявото коляно. Оказана й е амбулаторна медицинска помощ в ЦСМП - Стара Загора.

Още един пътен инцидент с пешеходец е станал в Казанлък. 48-годишен казанлъчанин се е движел с лек автомобил в посока изток на бул. "23 - ти пехотен шипченски полк". При движение с несъобразена скорост, водачът е сгазил правилно пресичаща жена на 53 години. Потърпевшата е получила фрактура на четвърти поясен прешлен, комоцио и разкъсно контузни рани по главата. Настанена е за лечение в МБАЛ - Казанлък , без опасност за живота. При направената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на водача.