Двама румънци с опасност за живота след катастрофа край Пчелиново
Двама румънци с опасност за живота след катастрофа край Пчелиново / Dariknews.bg, архив

Двама румънски граждани са с опасност за живота след катастрофа край село Пчелиново, община Гурково. Инцидентът е станал късно снощи в близост до бензиностанция.

Заради движение с несъобразена с мокрия асфалт скорост, на десен завой 45-годишният румънски гражданин губи контрол над управлявания от него лек автомобил. След това той навлиза в лентата за насрещно движение и се удря челно в движещия се там автобус, управляван от 48-годишен украински гражданин.

В резултат на удара шофьорът на лекия автомобил е получил вътрешен кръвоизлив и счупване на 3 и 4 прешлен. Возещата се до него 29-годишна жена, също от румънски произход, е с черепно-мозъчна травма и фрактура на дясната ръка. И двамата са приети в болница с опасност за живота. Третият пътуващ в леката кола - 20-годишна жена от Румъния е с фрактура на дясно бедро и подбедрица, но е без опасност за живота.

По автобуса и лекият автомобил са нанесени значителни материални щети. Пробата за алкохол, направена на шофьора на автобуса е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Стара Загора.

Още едно пътно-транспортно произшествие е регистрирано на територията на ОД на МВР-Стара Загора в последните 24 часа. 40-годишен мъж от село Ракитница е потърсил помощ в Центъра за спешна медицинска помощ в Стара Загора и заявил, че е бил блъснат от неизвестно превозно средство.

Инцидентът станал на улица „Двадесета" когато мъжът се прибирал към дома си. По данни на пострадалия след удара е паднал на земята, в резултат на което е получил наранявания в областта на гръдния кош и тялото.

При прегледа му от лекарите е установено, че той има фрактура на 7 ребра и охлузвания по гърба и ръката. Образувано е досъдебно производство.