Двама пострадаха заради разсипаните маслини на АМ ”Тракия”
Двама пострадаха заради разсипаните маслини на АМ ”Тракия” / ОД на МВР - Стара Загора

Рано тази сутрин на километър 194 на АМ „Тракия" товарен автомобил се блъснал в мантинелата и превозваните в него маслини са се разпилели по платното за движение.

През участъка преминал лек автомобил, управляван от 38-годишна жена от Сливен. Колата се подхлъзнала на разпиления товар и се преобърнала в отводнителна канавка вдясно. В резултат на удара возещата се на задната седалка 40-годишна жена от Ямбол е получила фрактура на ляв крак и контузни рани по главата и гърдите. Настанена е за лечение в МБАЛ - Стара Загора, без опасност за живота.

Малко по-късно лек автомобил "Мерцедес", управляван 60-годишен водач от с. Оряховица, при движение с несъобразена скорост, напуснал пътното платно и се блъснал в преобърнатия автомобил. Пътуващият на лявата седалка 52-годишен старозагорец е получил порезни рани по главата и е настанен е за лечение в МБАЛ - Чирпан, без опасност за живота. При направената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на водача.

За почистване на разлива от зехтин по пътното платно на площ около 1 дка са изпратени служители от група “Аварийно спасителна дейност” , “Пожарна безопасност и спасяване – Стара Загора и „Пътно поддържане” Чирпан. Дежурен екип на пътна полиция е осъществявал регулиране на движението по автомагистрала “Тракия” до приключване на действията по почистване на платното.