линейка полиция
линейка полиция / БГНЕС, архив
Двама души са приети за лечение в УМБАЛ-Стара Загора без опасност за живота, след две катастрофи, станали на 30 юли в Старозагорско, съобщиха от полицията. 

На 30 юли около 07:35 ч., по път I-5, в посока юг, се е движил лек автомобил, управляван от 45-годишен мъж от Стара Загора. На километър 223+100 водачът изгубил контрол над автомобила, който се блъснал в мантинелата.
 
 В резултат на удара е пострадала пътувалата на предна дясна седалка в автомобила жена на 44 години, която е получила счупване на шиен прешлен на гръбначния стълб. Настанена е за лечение в УМБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота. Водачът е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, като резултатът е отрицателен.
 
Образувано е досъдебно производство.
           
 
Малко по-късно на 30 юли, около 09.20 ч., по третокласен път №5031, от Гълъбово към Стара Загора се е движил лек автомобил, управляван от 40-годишен мъж от Казанлък. На км.4+700, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, водачът изгубил контрол над автомобила, който напуснал пътното платно вдясно по посоката на движение и се преобърнал.

В резултат на настъпилото ПТП водачът е получил фрактури на таза и на 3-ти гръден прешлен. Настанен е за лечение в УМБАЛ - Стара Загора, без опасност за живота.
 
Образувано е досъдебно производство.