Драгомир Стойнев
Драгомир Стойнев / netinfo
Националният съвет на БСП утвърди Драгомир Стойнев за водач на листата на „БСП за България” в Стара Загора на свое заседание. Стойнев ще води за втори път в областта, след като бе избран за депутат от 27 МИР Стара Загора на парламентарните избори през 2014 г. Преди това той бе министър на икономиката и енергетиката. Мандатът му се помни в старозагорско с мерките за оздравяване на държавния комплекс „Марица Изток”, сред които на два пъти увеличаване на цената на въглищата и проекти за технологично обновяване на добива.

„При избора на водачите ни на листи заложихме на професионализма обновлението, приемствеността и съчетаването на ярки партийци и авторитетни обществени личности. Покрити са важните сектори и комисии в парламента, където трябва да се отстояват освен политически и експертни позиции.“. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова представи пред НС на партията критериите, които са били водещи при формиране на структурата на парламентарната група и на водачите. 

Предстои Областните съвети на БСП да предложат и гласуват подредбата на листите след водачите, след което те ще бъдат утвърдени от Националния съвет на партията.