о
о
Четвъртото издание на Европейската седмица на програмирането в Стара Загора-Еurope Code Week 4 Stara Zagora ще се проведе на 19 октомври от 10:30 до 14:30 в споделеното работно пространство ZaraLab. (бул. Александър Батенберг №28)

Инициативата ще популяризира професиите в бранша на информационните технологии сред хора, които нямат никакъв опит в областта на програмирането. Идеята е тези умения да станат по-популярни и по-малко тайнствени и да се организират срещи между хора с учебна цел. Целта е да се привлекат ученици,студенти, родители, учители, предприемачи за участие в прояви и уроци по програмиране и свързани с него умения.

Входът е напълно безплатен, а част от програмата е кръгла маса с дискусия с доказани специалисти в сферата на програмирането. Преди това ще бъде представена работата на различни компании от дигиталния сектор в Стара Загора.

Организатори са Агенция за регионално икономическо развитие – Стара Загора (АРИР) и Европейски информационен център „Европа Директно – Стара Загора”.