Долината на розите се представя в Европарламента
Долината на розите се представя в Европарламента / Община Казанлък

Специален филм за Казанлъшката Долина на розите и демонстрация на производство на козметичен продукт на основата на розово масло, произведено в регион Казанлък, ще бъде представен на 6 ноември в Европарламента.

Инициативата е на Илиана Иванова, член на Европейския парламент, по чиято покана за Брюксел заминават кметът на община Казанлък Галина Стоянова и председателят на ОбС-Казанлък Николай Златанов. Заедно с представители на местната власт, на държавни и областни институции в Стара Загора те ще участват във вечерта, посветена на България. Събтитието е организирано от евродепутата Илиана Иванова.

България ще бъде представена с емблематичната българска маслодайна роза и с прекрасните изпълнения на световноизвестното мецо-сопрано Веселина Кацарова, която също е родена в града на липите и поетите. Един от основните акценти във вечерта ще бъде филмът за Казанлък като географски център на България и столица на Долината на розите и тракийските царе.

На форума ще присъстват министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, министърът на външните работи Николай Младенов, Антонио Лопез Истуриз-генерален секретар на ЕНП, член на Европейския парламент, евродепутати, представители на дипломатически мисии.