Доц. Йовчо Йовчев: Болницата е стабилизирана
Доц. Йовчо Йовчев: Болницата е стабилизирана / DarikNews.bg

Старозагорската болница е стабилизирана както като дейност, така и като управление. Задълженията са намалени и към момента те са в размер на 22 400 000 лева, като 18 700 000 лева от тях са просрочени. Това отчете изпълнителният директор на лечебното заведение доц. Йовчо Йовчев.

През 2015 година са разкрити 4 приемни кабинета, възстановена е Инвазивна кардиология, изготвен е проект за пребазирането на АГ-комплекса.

От 4 януари в болницата ще бъде създадена Комисия по жалби на гражданите. На видно място ще бъдат поставени телефоните на директора и зам.-директорите, на които хората ще могат да се обаждат и да подават сигнали.

Намалени са разходите за вода, електричество и консумативи.

524 са леглата в старозагорската болница по разрешение за дейност. От тях функционират 484. Персоналът в лечебното заведение е 1123 души. Назначение са 15 специализанти и 5 току-що завършили лекари.

Все още не са изплатени на всички служители оставащите 60% от мартенските заплати, но се надяваме това да се случи през първото тримесечие на 2016 година, коментира доц. Йовчев. Той допълни, че има и звена, които до момента не са преструктурирани.

За една година през лечебното заведение са преминали около 27 000 души.