Конкурс за коледна картичка
Конкурс за коледна картичка / ХГ
Екипът на сдружение „Бъдеще за децата“ стартира „Нашата ДОБРОволческа Коледа“. Благотворителната инициатива ще продължи до 23-ти декември и е в подкрепа на мащабната кампания на АГ- отделението в Многопрофилна болница „Д-р Христо Стамболски“ гр. Казанлък.
 
Целта ѝ е да бъдат набрани средства за закупуването на второ модерно родилно легло и гинекологичен стол, както и подмяна на бебешките легла в отделението, за постелъчно бельо и други консумативи за нуждите на новородените и майките. При старта й в началото на месеца, организаторите на „Дай живот в Казанлък - да подкрепим родилно отделение“ призоваха граждани, представители на бизнеса, медии, институции, училища, детски градини, социални услуги и изобщо всички ДОБРОтворци да се включат в инициативата чрез изработване на коледни играчки, сувенири или украса за елха, да ги изпратят или занесат лично в сдружението.
 
ДГ № 7„Буратино“, ДГ №18 „Пчелица“, ДГ №17 „Славейче“,  ДГ №9 „Слънчице“, ДГ №16 „Роза“, ОУ „Паисий Хилендарски“, ОУ „Чудомир“, ОУ „Георги Кирков“, ПГ „Иван Хаджиенов“ и Дневен център за деца с увреждания – гр. Казанлък ни изпратиха  предметни дарения, които ще бъдат предложени в рамките на специален  благотворителен щанд до 23-ти декември, в Коледния базар в центъра на града.

С ръчно изработени Коледни сувенири и красоти се включва и новосъздадения Център за трудова адаптация и социализация. Младежи с увреждания, които са част от проекта „Социално включване чрез заетост“, заедно с екипа на сдружение „Бъдеще за децата“ се постараха да изработят с много любов и старание специални коледни картички, сувенири и играчки. Те с радост подкрепят кампанията инициирана от Общината, местната болница и нашата организация и ще ви очакват всеки ден от 10:00 до 16:00 часа, на благотворителния щанд „Hand made за кауза“, където всеки желаещ може да направи дарение срещу специален коледен подарък.
 
Набраните средства Сдружение ”Бъдеще за децата” ще дари за обществената кауза „Дай живот в Казанлък - да подкрепим родилно отделение“.

Можете да участвате и с благотворително събитие, организирано от Вас, като концерт, представление, изложба и др. и с набраните средства да направите финансово дарение на следната банкова сметка:
 
Банка ДСК
IBAN BG82STSA93000013794439
BIC STSABGSF
СНЦ „Бъдеще за децата“
основание: за родилно отделение
 
Това не е първата дарителска акция, която сдружение „Бъдеще за децата” провежда. Преди години организираха благотворителни базари в подкрепа на две лични каузи – за Диан Костов и „Усмивка за Петя”.