/ iStock/Getty Images
В добро общо състояние е приетият вчера украинец в Клиниката по инфекциозни болести в старозагорската болница.
 
През мрежата на Ивентим е започнала продажбата набилет

През последните три години той е пребивавал в Китай, откъдето се е прибрал на 4 февруари, повишил е еднократно температура и това е причината да бъде хоспитализиран.
 
"Няма място за паника, решихме да пристъпим към по-строг протокол, за да отхвърлим вероятността за наличие на коронавирус". Така директорът на Здравната инспекция в Стара Загора д-р Златина Нанева обясни действията на специалистите.

"При завръщането си от Китай мъжът не е имал симптоми, вероятно е бил проверен и на летището, но след като е вдигнал температура той сам ни потърси", обясни д-р Нанева. „За да няма някакъв пропуск решихме да преминем към по-строг контрол. Проявихме по-голяма бдителност“.
 
Двама граждани на Северна Македония са заразени с коронавирус

Украинецът е около 40-годишен и има постоянно местожителство в Стара Загора, живее сам. Епидемиолозите държат връзка с хората, с които е бил в контакт-негови приятели, но никой от тях няма симптоми на болестта.
 
Пациентът е настанен в изолиран бокс, а лекарите и специалистите от Инфекциозното отделение имат очила, престилки и маски срещу заразата. Пациентът е без оплаквания, увери и директорът на старозагорската болница д-р Йовчо Йовчев.
 
Жертвите на коронавируса вече над 1 600, но епидемията се забавя

Резултатът за коронавирус ще бъде готов до края на деня.