Днес решават съдбата на театъра в Казанлък
Днес решават съдбата на театъра в Казанлък / netinfo

На извънредна сесия днес Общинският съвет на Казанлък ще разглежда проблема с общинския театър „ Любомир Кабакчиев".
Близо три месеца местните театрали протестират срещу проведения конкурс и назначаването на новия директор на театъра.


С предложение от кмета на общината Галина Стоянова днес градските старейшини трябва да решат дали да предоставят общински имот от 320 кв. метра за управа на театъра, намиращ се на ул. „Цар Симеон Велики".
Сред кметските предложения е това за едносед

мичен срок за изнасяне на театъра от помещенията на НЧ „Искра- 1860", където се помещава от 10 години , както и упълномощаване на директора на театъра Диана Рамналиева да сключва договори за наем за сцена , в рамките на бюджета на театъра, динамична численост на театъра от 15 до 30 щатни бройки общо, временно преустановяване на изплащането на субсидията на театъра, с изключение на средствата за минимални работни заплати и осигуровки.
Общинският съвет трябва да упълномощи кмета Стоянова да предприеме необходимите действия пред министъра на отбраната за ползване на помещения във Военния клуб за нуждите на театъра.


От друго писмо става ясно, че ако общината направи ремонт на помещенията на Военния клуб, който е собственост на „Военни клубове и информация" ще може да ползва безвъзмездно помещенията за театъра и свои нужди. Според писмото става дума за ремонт на залата за над 80 хил. лева.
Сесията на местния парламент на Казанлък започва днес в 9 часа.


Очаква се всички предложения на кмета Стоянова да минат без препятствие.