Дискутират стандартите за откритите площадки
Дискутират стандартите за откритите площадки / DarikNews.bg, архив

Българският институт за стандартизация организира специализиран семинар на тема: „Преместваеми атракционни съоръжения, открити площадки за игра и спорт - стандарти и законодателство".

Участниците в семинара ще се запознаят със стандартите за откритите площадки за игра и спорт и преместваемите атракционни съоръжения. Ще се дискутират проблеми, свързани с нормативните изисквания, безопасността и методите за изпитване на детските площадки за игра и съоръженията за различни видове спорт със свободен достъп за индивидуално и колективно ползване на обществени места. Специално внимание ще се обърне на стандартите за безопасност на съоръженията и настилките при площадките за игра.

Двудневният семинар се открива на 26 април от 10 часа и ще се проведе в хотел „Верея". Лектори ще са Йосиф Генов от „Сдружение на собствениците на атракционни съоръжения", проф. д-р Вихрен Бачев-председател на БИС/ТК 88„Спорт, съоръжения за спорт и свободно време", Нона Георгиева-експерт в МРРБ, Розалина Гичева -ЦИЕС, арх. Атанас Стоянов-Съюз на ландшафтните архитекти и Ивайло Сиркаров от „Роспа" - България.