Директорът на ВиК: Всеки има право да подбере екипа си
Директорът на ВиК: Всеки има право да подбере екипа си / Dariknews.bg, архив

„Има освободени служители, но всеки управител има право да си подбере хората, с които да работи". Така новият директор на „В и К" - Стара Загора инж. Мирослав Желев коментира пред Дарик изявленията на старозагорските депутати от ГЕРБ Пламен Йорданов и Кирил Добрев.

Двамата народни представители обявиха, че само десет дни след назначаването на новия директор вече има приготвени заповеди за уволнение за хора на ръководни постове в дружеството и посочиха имената на Ивелин Николов, Митко Николов, Пеньо Пейков, Стоян Балев, Николай Калудов, Стойко Петков.

„Единият от служителите, които са освободени е пенсионер. Това е Митко Николов. Някои от останалите са в болнични, като има и такива, които не са на работа отпреди моето назначение", обясни инж. Мирослав Желев.

„Ние искаме да знаем защо след съгласие за оставка на сегашното правителство бе сменен поставен от него директор на ВиК. Тази промяна може да бъде по няколко причини. Едната от тях е заради несправяне с работата. Ако е така, нека министъра на регионалното развитие да излезе и да го каже. И съответно някой да понесе политическата и институционална отговорност.

Другата причина може да е за да се прикрият злоупотреби в друг сектор. Да не забравяме, че заповедта за уволнение на Радостин Миланов дойде, след като стана ясен конфликтът между него и директорката на УМБАЛ проф. Петрана Чакърова", коментира Пламен Йорданов.

„Обстановката в страната вече е предизборна и всяка от политическите партии показва стремеж да води кампания", лаконичен бе новият директор на „В и К".

Той допълни, че вече се е запознал с финансовото състояние на дружеството. „Ситуацията не е добра. Има доста задължения, които трябва да бъдат погасени", обясни инж. Мирослав Желев.

Новият директор обаче потвърди, че на този етап няма намерение да повишава цената на водата в Стара Загора. „За да се стигне до там трябва да се направи дълбока и сериозна финансова проверка, а аз нямам подобни планове".