Динко Динков : Не пийте горещ чай с мед !
Динко Динков : Не пийте горещ чай с мед ! / netinfo
Знаете ли, че медът може да бъде и отровен ? За щастие такъв няма в България, а само в няколко страни в света като Нова Зеландия, Австралия и някои бивши съветски републики. Това каза Динко Динков, който е член на международно жури за окачествяване на пчелния мед. Отровният мед е установяван при някои растения от семейство Андромеда.

Ако обичате да пиете чая си подсладен с мед, не забравяйте, че той губи голяма част от полезните си съставки, когато бъде загрят. Добрата новина е, че скоро ще бъде измислен начин за правене на чай от мед и тогава всички ние ще бъдем безкрайно улеснени, каза Динко Динков. Той разкри и интересни подробности за начинът, по който се дeгустира медът.Първото и най- важното, което трябва да знаем –сладкото се усеща с върха на езика.

Друг любопитен факт, е че дамите вече са се доказали като по-добри дегустатори на мед от мъжете, каза Динко Динков.

И тази година Стара Загора е домакин на Базар на пчелни продукти. Той се организира от пчеларско дружество “Липа”. В него участват 13 производители от областта, които предлагат различни видове мед, съобщи председателят на дружеството Тодор Иванов.