Димитър Танев: Отговорно е всички партии по-рано да обявят кандидатурите си
Димитър Танев: Отговорно е всички партии по-рано да обявят кандидатурите си / DarikNews.bg, архив

Националноотговорно е всички партии по-рано да обявят кандидатурите си. Коректно към избирателя е кампанията да е поне няколко месеца, всички останало са партийни сметки и опит да не се даде възможност на кандидатите през кампанията да покажат своята идентичност, идеи и политики.

Това каза Димитър Танев, заместник-председател на бюджетната комисия в парламента и заместник-председател на „Движение България на гражданите" на Реформаторския блок.

Решението за единна кандидатура за президент на РБ е решение на всички партии. Позицията на всички 6 партии е да имаме общ кандидат и още утре ще се събере контактната група, в която всяка политическа формация да представи своите виждания за профила, политиките и конкретни имена. Имаме амбицията до края на юли да сме готови с имената на кандидатпрезиденстката двойка, каза още Танев.

На въпрос за случая в Слънчев бряг Танев заяви, че покрай битовите проблеми се избягва истинския дебат, който е свързан с проблемите на системата за сигурност. Този случай постави въпроса отново на дневен ред. Дават се достатъчно пари за сигурност, за да имаме достатъчно хора, но се оказва, че полицаите на терен не са достатъчни, това означава, че средствата не се харчат ефективно, коментира депутатът. Трябва да има подкрепа за реформата в сектор сигурност и да се въведат ясни критерии кога един полицейски началник си върши работата, като нивото на контрабандата, битовата престъпност и броя на рецидивистите, категоричен бе Танев. Това може лесно да се измери и не са нужни 200 страници доклади, добави той.